Gazdaság

Kiderült, miért kellett hozzányúlni a katához

Kiderült, miért kellett hozzányúlni a katához

2022. július 15., péntek
Kiderült, miért kellett hozzányúlni a katához

A kormányfő szerint a jelenlegi helyzetben nem fér fele, hogy ne adjanak bele a nyugdíjba a katások.

szükséges és jó döntésnek tartja Orbán Viktor miniszterelnök a kata-módosítást. Hasonlóféleképpen vélekedett róla, mint a Kormányinfón Gulyás Gergely, azaz visszatért a kata az eredeti elképzeléséhez. Elmondta, 2010-ben azok között volt, akik kigondolták ezt az adózási formát.

,,Az elején nem is volt gond, mert a katát választó kisvállalkozók magánszemélyeknek számláztak. Csakhogy a cégek aztán rájöttek, hogy megéri nekik, hogy ezt az adózási formát válasszák." - mondta.

Hozzátette: így szaladhatott fel a katázók száma 450 ezerre, amiből meglátása szerint 300 ezer ember esetében erről a kiskapuról van szó. Márpedig Orbán szerint háború idején nem fér bele, hogy 450 ezer ember nem fizet a nyugdíjkasszába. Kiemelte, hogy vannak más kedvező adózási formák is.

Jelezte: szeptember 25-ig dönthetnek az érintettek arról, hogy milyen adónemet választanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.