Krimi

Késsel fenyegetőzött egy bedrogozott férfi egy szegedi társasház előtt

Késsel fenyegetőzött egy bedrogozott férfi  egy szegedi társasház előtt

2022. július 12., kedd
Késsel fenyegetőzött egy bedrogozott férfi  egy szegedi társasház előtt

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki a múlt pénteken, fényes nappal a lakóhelyén ordítozva garázdálkodottközölte Saághy Flóra, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított a kora délutáni órákban a társasház előtti udvaron artikulálatlanul üvöltözve fenyegetőzött azzal, hogy amelyik lakó ki mer jönni az épületből, azt „megöli”. Egy nő emiatt kérdőre vonta a férfit, aki ekkor folyamatosan káromkodva felé indult, a további támadásban csak az édesanyja akadályozta meg.

A sértett az esetről telefon értesítette a párját, aki hazaérkezésekor kérdőre vonta a gyanúsítottat, aki késsel a kezében, obszcén szavak és fenyegetőzések kíséretében erre lement az udvarra, ott azonban a férfi láttán megijedt, és elszaladt.

A gyanúsítottat még aznap elfogó rendőrök a férfitől vett vizeletmintát drogteszttel ellenőrizték, mely kábítószer jelenlétét mutatta ki.

A felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, zaklatás vétsége valamint kábítószer birtoklásának vétsége miatt indult büntetőeljárásban a járási ügyészség a szökés- elrejtőzés, a büntetőeljárás meghiúsításának valamint a bűnismétlésnek a veszélye miatt indítványozta a terhelt letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését. Utóbbi körülmény fennállását az ügyészi indítvány szerint az is indokolja, hogy a férfi ellen jelenleg is több, ugyanilyen módon elkövetett bűncselekmény miatt van büntetőeljárás folyamatban.

Az ügyészi indítvány alapján a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte. Végzését az ügyészség tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője az ellen fellebbezést jelentettek be.

Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.