Közélet

Katások maradhatnak az ételfutárok a Magyar Nemzet szerint

Katások maradhatnak az ételfutárok a Magyar Nemzet szerint

2022. július 24., vasárnap
Katások maradhatnak az ételfutárok a Magyar Nemzet szerint

A nagy ételkiszállító cégek berkeiben már kidolgoztak egy jogi konstrukciót arra, hogy futáraik a jogszabály szeptemberi változása után is katázhassanak – értesült adószakmai körökből a Mediaworks Hírcentruma.

A Magyar Nemzet cikke szerint szakmai körökből származó információk alapján nyolcszázezertől másfél millió forintig terjedhet a teljes állásban dolgozó futárok havi bevétele.

A Mediaworks Hírcentruma úgy tudja, a nagy ételkiszállító cégek jogi megoldása szerint futáraik ezentúl kizárólag az ennivalót megrendelő magánszemélyekkel állnak majd szerződéses kapcsolatban, a kiszállító céggel magával nem.

A futárok így szeptembertől is katázhatnának.

olvasható a cikkben.

Magyarországon jobban kerestek a futárok Nyugat-Európában

Patai Zoltán az egyik ételkiszállító cég, a Foodpanda magyarországi igazgatója tavaly a Pénzcentrumnak adott interjújában elmondta,átlagosan 2600 forintot keresnek óránként náluk a futárok, és átlagosan heti 20-30 órát dolgoznak.

Kiemelte, a legtöbb, amit a Foodpandánál egy futár hazavitt, 1,1 millió forint volt egy hónapban.

Hozzátette, ha valaki nem is dolgozik őrült sokat, akkor is 300-400 ezer forintot megkeres. Ha biciklivel dolgozik, akkor ráadásul minimális költsége van.

Patai Zoltán megemlítette, Magyarországon más helyzetben van egy futár, mint a nyugat-európai országokban, ahol többet hallani arról, hogy panaszkodnak a futárok, mert ott sokan a minimálbérszint alatt keresnek, másrészt nem kapnak tb-támogatást.

Nálunk a KATA rendszere nagyon jól ki van találva, havi 25 vagy 50 ezer forintért minden adóterhet letudnak, és tb-támogatást is tudnak kapni.

nyilatkozta 2021 novemberében a Foodpanda magyarországi igazgatója.

Kiemelt képünk illusztráció! Forrás: Foodpanda

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.