Közélet

Itt vannak a rezsicsökkentés részletszabályai

Itt vannak a rezsicsökkentés részletszabályai

2022. július 21., csütörtök
Itt vannak a rezsicsökkentés részletszabályai

Németh Szilárd csütörtökön délelőtt ismertette a rezsicsökkentés új szabályait.

-Azon kell gondolkodnunk, hogy lesz-e egyáltalán energia Európában-mondta Tusnádfürdőn tartott sajtótájékoztatóján a rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos, aki ismét kiemelte:

nem tartható fent, hogy mindenki rezsicsökkentett áron kapja az energiát és a földgázt ugyanakkor nem lehet egyszerre rászabadítani a piaci árat a lakosságra.

Az akcióterven túl, Németh Szilárd kifejtette, hogy az átlagfogyasztásig mindenkinek a rezsicsökkentett árat kell majd fizetnie.

ITT VANNAK AZ ÚJ LIMITEK

VILLAMOSENERGIA

  • A villamosenergia esetében: 2523kWh/év fogyasztásig 36 forint marad az ár, ez a rezsicsökkentett kedvezményes ár.
  • Az e feletti fogyasztásnál 70,10 forint/kWh. A valós piaci ár egyébként 268 forint lenne, de a lakosság nem ezt a valós piaci árat fizeti, hanem a 70,1 forintot.
  • Az éjszakai áram: 23,1 forint/kWh lesz a fogyasztási korlátig, e felett 62,9 forint a nem kedvezményes ár.
  • A H tarifa korlátlanul fennáll 36 forinton.

FÖLDGÁZ

  • 1729 köbméteres éves fogyasztásig, vagyis 144 köbméter/hó fogyasztásig marad szintén a kedvezményes tarifa: 102 forint köbméterenként.
  • E felett 747 forint/ köbméter lesz az új lakossági ár. A valós versenypiaci ár 1020 forint lenne, de a lakosság nem ezt fogja fizetni.
  • Megmarad a nagycsaládos kedvezmény, amely 300 ezer nagycsaládost érint.
  • Egy új kedvezményt is bejelentettek, a távtársasházaknak: ismertetése szerint a társasházaknál egy mérő van, ebben a esetben ha nyilatkozik a társasház, akkor az albetétesenként felszorzódik a kedvezmény mértéke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.