Hírzóna

Csak kilépni lehet az országból Röszkén, az autópálya-határátkelőhelyen

Csak kilépni lehet az országból Röszkén, az autópálya-határátkelőhelyen

2022. július 17., vasárnap
Csak kilépni lehet az országból Röszkén, az autópálya-határátkelőhelyen

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt hosszú a várakozás a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán vasárnap délelőtt - közölte a rendőrség honlapján. A személygépkocsival Szerbiába tartóknak négy, az autóbusszal utazóknak kettő órát kell várniuk a határátlépésre.

A kilépés gyorsítása érdekében vasárnap 10 órától 19 óráig csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet - közölte a rendőrség a honlapján. A belépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőhelyet használhatják.

Intenzív a forgalom a júliusban és augusztusban pénteken, szombaton és vasárnap 7 és 22 óra között nyitva tartó ásotthalmi közúti határátkelőhelyen is, ahol két órát kell várni a kilépésre. A kübekházi határátkelőhely kilépő oldalán egyórás a várakozás.

Románia felé, a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személyautóval utazóknak kettő, a busszal érkezőknek egy órát kell várni. A nagylaki közúti határátkelőhelyen mindkét irányban egyórás a várakozás. A gyorsabb határátlépés érdekében az utazók itt választhatják az egész nap működő kiszombori határátkelőhelyet.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.