Meteor

Hőség: másodfokú figyelmeztetést adtak ki Csongrád-Csanád megyére

Hőség: másodfokú figyelmeztetést adtak ki Csongrád-Csanád megyére

2022. július 29., péntek
Hőség: másodfokú figyelmeztetést adtak ki Csongrád-Csanád megyére

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Budapesten, továbbá Csongrád-Csanád, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében van érvényben másodfokú, míg Baranya, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetés a hőség veszélye miatt.

Kiemelték: pénteken a napi középhőmérséklet a Dél-Alföldön 27 Celsius-fok körül alakul.

Az előrejelzés szerint a maximumok 32 és 36 fok között lesznek. Késő estére 22 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Felhívták a figyelmet továbbá arra, hogy a nap második felében helyenként előfordulhat zivatar. Nagyobb eséllyel a keleti, délkeleti megyékben, valamint északnyugaton és az Északi-középhegység térségében alakulhat ki, de másutt sem teljesen kizárt.

Elsőfokú figyelmeztetés zivatarveszély miatt
Zivatarveszély miatt péntekre Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Vas megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.