Illegális bevándorlás

Bakondi szerint bonyolult, gyorsan változó és veszélyes a határőrizeti helyzet

Bakondi szerint bonyolult, gyorsan változó és veszélyes a határőrizeti helyzet

2022. július 6., szerda
Bakondi szerint bonyolult, gyorsan változó és veszélyes a határőrizeti helyzet

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette:

bonyolult, mert küzdenek az illegális migránsokkal a déli határon, továbbá nagyon fontos, menekültekkel összefüggő kormányzati feladatokat kell teljesíteni, valamint az ukrajnai háború miatt a honvédség erőinek határbiztosítási feladatai is vannak.

A gyorsan változó helyzet azt jelenti, hogy napról napra, újabb és újabb, addig nem tapasztalt események következnek be a határon és annak közelében - mondta a főtanácsadó. Hozzátette: a veszélyes helyzet alatt azt értik, hogy gyakoriak a nagycsoportos és erőszakos áthatolási kísérletek.

Bakondi György azt mondta: egyidejűleg van migrációs és menekültválság, valamint szomszédos országban háborús helyzet, amire még nem volt példa.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, a magyar és osztrák rendőrök a katonákkal együttműködve egy csoportban 51 határsértőt tartóztattak föl Szeged külterületén szerdán 9 órakor.

https://szegedma.hu/2022/07/csaknem-150-migranst-kaptak-el-egy-ejszaka-alatt-csongrad-csanad-megyeben

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.