Tűzgyújtási tilalom lép életbe Csongrád-Csanád megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négy megyében, köztük Csongrád-Csanádban rendel el szerdától tűzgyújtási tilalmat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egyetértésével.

A közlemény szerint az intézkedés Csongrád-Csanád mellett Bács-Kiskun, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyét érinti.

Mint írják, a tűzgyújtási tilalmat az indokolja, hogy az elmúlt időszak tartósan magas átlaghőmérséklete, valamint a száraz, aszályos időjárás miatt megnőtt a tüzek kockázata.


Hozzátették, az elmúlt időszak magas átlaghőmérséklete és az alacsony relatív nedvesség kiszárította a holt biomasszát, ráadásul számottevő csapadék sem hullott, ezért négy megyében jelentősen megnőtt a tüzek keletkezésének esélye. Az előrejelzések alapján az elkövetkező időszakban is folytatódik a meleg időjárás – fűzték hozzá.

Felhívták a figyelmet, hogy tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a tűzgyújtási tilalomról tájékoztató interaktív térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképek nyújtanak további tájékoztatás – áll a Nébih közleményében.

Mint arról a SzegedMa is beszámolt, hétfőn Makón és Kübekházán is több hektáron égett a gabona Csongrád-Csanád megyében. Kedden pedig egy mórahalmi tanyán ütött ki tűz a katasztrófavédelem közleménye szerint. Mint írják, több száz körbála ég két nyitott tárolóban. A szegedi hivatásos és a mórahalmi önkéntes tűzoltók együttes erővel oltják a lángokat.

Előző sztori

Zelenszkij felhívta Orbán Viktort

Következő sztori

Karikó Katalin kapta az Európai Feltalálói Díjat