Szórakozás

Telt házzal indul minden idők legnagyobb retro bulija a Szegedi Partfürdőn

Telt házzal indul minden idők legnagyobb retro bulija a Szegedi Partfürdőn

2022. június 2., csütörtök
Telt házzal indul minden idők legnagyobb retro bulija a Szegedi Partfürdőn

Jó idővel számolnak

Molnár Balázs a Deja Vu fesztivál kommunikációs munkatársa a csütörtöki sajtóbejáráson elmondta, úgy kalkulálnak, hogy szombat délelőtt lesz egy kis zivatar, azt követően szinte végig 30 fok körül alakul az időjárás. Hozzátette, közvetlen kapcsolatban állnak az Országos Meteorológiai Szolgálattal, így adott esetben azonnal reagálnak az időjárás változására. Megemlítette, hogy az előrejelzések nem indokolják, hogy leborítsák a színpadok előtti teret, de az infrastruktúra készenlétben áll, ha mindez szükségessé válna.

Készpénzmentes fesztivál

Kitért arra is, hogy a SZIN-hez hasonlóan a Deja Vu is készpénzmentes fesztivál lesz: bankkártyával, vagy előre feltöltött Festipay kártyával lehet fizetni. Ha valaki nem használja el a Festipay kártyára feltöltött összeget, visszaválthatja, illetve a fesztivál végeztével három szegedi szórakozóhelyen, a Sing Singben, a Retro Klubban és a Tisza Dokkon december 31-ig levásárolhatja az egyenleget.

Fotó: Archív

Minden idők legnagyobb retro bulija

A Deja Vu Magyarország legnagyobb retro fesztiválja, hiszen habár több hasonló kaliberű rendezvény van országszerte, de ez az egyetlen, amely többnapos – emelte ki Molnár Balázs, majd hozzátette, az idei minden idők legnagyobb retro bulija lesz, mivel péntekre az összes jegy elkelt és bérletből is csak nagyjából 100 darab maradt. A telt ház 8 ezer embert jelent, ennél többet ugyanis a terület adottságai miatt nem engedhetnek be. Hangsúlyozta, a szervezők azt javasolják, a kiszemelt koncert előtt másfél-két órával hamarabb érkezzünk.  

Van ülőhely bőven
Az idei Deja Vu fesztiválon több ülőhely lesz a korábbi évekhez képest: a Borfesztiválról ismerőspadok közül 160 darabot helyeztek ki a Partfürdőre.

Fotó: Török János

Három helyszínen szól a nóta

A kommunikációs vezető elmondta, összesen három helyszínen várják a fesztiválozókat. A nagyszínpadon éjfélig be kell fejezni a zenei tevékenységét, így maximum negyedórás csúszás fér bele a programba. A Tisza Dokk Stage-en szegedi lemezlovasok lesznek a házigazdák, mellettük olyan országosan ismert nevek lépnek fel, mint például Náksi. A Sing Sing Aréna a kicsit fiatalosabb vonalat képviseli, ott elsősorban a 2000-es évek slágerei dübörögnek majd egészen reggel 5-ig.

Lesz vurstli
Újdonság a korábbi évekhez képest, hogy közkívánatra lesz vurstli az idei Deja Vu-n. A majálisok és búcsúk nélkülözhetetlen eleme, a dodzsem mellett különböző forgó játékokat is ki lehet próbálni.

Fotó: Török János

Italból nem lesz hiány

Molnár Balázs azt is elárulta, előzetesen 15 ezer liter sört és 2 ezer liter vodkát rendeltek. Hozzátette, nem tudják, hogy elég lesz-e, ugyanis a rendeléskor nem tudták, hogy telt házas lesz a fesztivál, ugyanakkor felkészültek arra az esetre is, ha pótolni kellene a készletet. Hangsúlyozta, a gördülékenyebb kiszolgálás érdekében megduplázták a pultosok számát. Újdonság, hogy idén lesz egy borudvar is, ahol több hazai borászat termékeivel várják a fesztiválozókat.

A Cascada és Basshunter isújrázik
Molnár Balázs elárulta, a tavalyi fellépők közül a Cascada és a Basshunter toronymagasan megnyerte a népszerűségi szavazást, így nagy ziccert hagytak volna ki, ha idén nem hívták volna meg őket.

Jótékony repohár rendszer

A vezető hazai fesztiválokhoz hasonlóan a Deja Vu-n is bevezetik a repohár rendszert. Az első ital vásárlásakor mindenki kap egy műanyag poharat, amely ára 500 forint. Ezeket a következő vásárláskor kicserélik egy tisztára. A repoharakat nem váltják vissza, ugyanakkor aki leadja, poharanként 300 forinttal támogathatja a Gyermekklinikát – árulta el Molnár Balázs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.