Politika

Távozhat a hírszerzés vezetője

Távozhat a hírszerzés vezetője

2022. június 29., szerda
Távozhat a hírszerzés vezetője

A HVG értesülései szerint távozik az Információs Hivatal éléről annak vezetője, Bunford Zsolt vezérőrnagy. A lap úgy tudja, a hírszerzés vezetője maga döntött a távozás mellett.

A hvg.hu értesülése szerint nemrég benyújtotta lemondását Bunford Zsolt, az Információs Hivatal vezetője.A helyére az Alkotmányvédelmi Hivatal eddigi műveleti főigazgatóhelyettese, Oláh Krisztián kerül. A lap értesülései szerint Oláht szerdán már meg is hallgatta a parlament nemzetbiztonsági bizottsága.

A cikkben emlékeztetnek, Bunford Zsolt nem sokáig bírta az IH élén, mert mindössze 2020 végén nevezték ki főigazgatónak. Mielőtt az IH vezetője lett, a szervezetnél elemző főigazgató-helyettese volt.Távozásában a lap információi szerint szerepet játszott, hogy a kormányzat elégedetlen volt a hírszerzés teljesítményével. Hozzáteszik, ez már korábban is így volt, Bunford elődje, Czukor József is mindössze két évet húzott le főigazgatóként.

Megemlítik, hogy a hírszerzés szerepe jelentősen megnőtt az ukrajnai háború kitörése óta. Úgy tudják, hogy az IH "bakijaként" könyvelte el a felsőbb politikai vezetés azt, hogy még egy nappal a háború kitörése előtt is arról tájékoztatták Orbán Viktort, hogy nem lesz háború.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.