Balhé

Szívinfarktust "kívánt" Orbánnak: felfüggesztették!

Szívinfarktust "kívánt" Orbánnak: felfüggesztették!

2022. június 4., szombat
Szívinfarktust "kívánt" Orbánnak: felfüggesztették!

Figyelmeztetést kapott, majd felfüggesztették tisztségéből Karl Pachnert, az Osztrák Közszolgálati Rádió és Televízió (ORF) egyik vezetőjét, aki a közösségi médiában közzétett bejegyzésében Orbán Viktor esetleges haláláról írt – írta meg az osztrák Kronen Zeitung és a Die Presse híre alapján az Index.

Karl Pachnert, aki az ORF online tartalomszolgáltatásáért felelős igazgatója, először figyelmeztetésben részesítették, majd – mint a Kronen Zeitung írja – további intézkedésig felfüggesztették. A lap információi szerint az igazgató már nem tér vissza a beosztásába. A Die Presse szerint a felfüggesztés saját kérésére történt.

Karl Pachner szerda este tett közzé egy Facebook-bejegyzést, amelyben arról írt, hogy

„tisztességes dolog lenne”, ha a magyar kormányfő szívinfarktust kapna és "Orbán Viktor nélküla világ jobb hely lenne".

A bejegyzésből botrány lett, az osztrák állami műsorszolgáltató vezetője később elnézést kért. Noha a bejegyzést azóta törölték, az osztrák közmédia vezetőjét több oldalról is bírálat érte.Az osztrák külügyminisztérium aztközölte, elfogadhatatlannak tartja, és elhatárolódik a bejegyzésben leírtaktól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.