Szegedről induló vonat ütközött egy gépjárművel, egy ember meghalt

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedről a Nyugati pályaudvarra 5:47-kor elindult 709-es számú Torontál InterCity a ceglédi állomás közelében egy vasúti átjáróban ütközött egy gépjárművel. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azt tudatta a police.hu oldalon, hogy a balesetben egy 17 éves fiú meghalt.

A helyszínelés ideje alatt – várhatóan kora délelőttig – Nagykőrös és Cegléd között nem közlekedhetnek a vonatok.

Vonatpótló autóbuszt rendeltek az utasok elszállításához. A Budapest–Szeged vonalon utazóknak hosszabb eljutási idővel kell számolniuk, a pótlóbuszos közlekedés és az átszállások miatt. A vonaton senki nem sérült meg. A vasúti átjáróban a fénysorompó jól működött, piros jelzést mutatott.

A Cegléd állomás közelében lévő átjáróban történt baleset miatt a helyszínelés végéig – várhatóan kora délelőttig – szünetel a vonatközlekedés Cegléd és Nyársapát között. 

A Budapest-Cegléd-Szeged közötti InterCity-k Abony felé kerülnek,

és onnan folytatják az útjukat Cegléd, illetve Nagykőrös felé. Emiatt hosszabb menetidővel közlekednek.

Az alábbi változások vannak:

  • A Torontál IC utasait a Katasztrófavédelem segítségével Cegléd állomásra bekísérik, onnan egy másik vonattal utazhatnak tovább.
  • A Szegedről Budapestre 6:45-kor elindult 707-es számú Napfény InterCity és a Nyugati pályaudvarról Szegedre 6:53-kor elindult 702-es számú Tiszavirág InterCity Abony felé kerülnek, és onnan folytatják útjukat Cegléd, illetve Nagykőrös felé. Emiatt hosszabb menetidővel közlekednek.
  • A Kecskemétről Szolnokra 7:12-kor elindult 7612-es személyvonat nem érinti Ceglédet, közvetlenül Abony felé tér le Szolnokra. A Ceglédre tartó utasok Nagykőrösön szállhatnak át a 707-es számú Napfény InterCity-re.

Forrás: mavcsoport.hu
Borítókép: police.hu

Előző sztori

Támadás érte a barátság kőolajvezetéket

Exkluzív
Következő sztori

Valóban nem ért Bill Gates a virológiához?