Közélet

Szegeden is kicsöngettek: ma kezdődik a vakáció

Szegeden is kicsöngettek: ma kezdődik a vakáció

2022. június 15., szerda
Szegeden is kicsöngettek: ma kezdődik a vakáció

Ma van az utolsó tanítási nap a köznevelési intézményekben, holnaptól hivatalosan is kezdetét veszi a nyári szünet. A két és fél hónapos szünidővel még mindig Magyarországon az egyik leghosszabb a tanéven kívüli időszak.

Június 15-től egészen szeptember 1-ig, azaz mintegy 78 napig tart a nyári szünet. Ez nálunk az egyik leghosszabb az európai térségben.

Több országban - például Németországban és az Egyesült Királyságban - a lakosság nagysága miatt régiónként változik a nyári szünet hossza. Általánosságban elmondható azonban, hogy a legtöbb országban 8-9 hétig tart.

E tekintetben mi átlag felettiek vagyunk a 10-11 hetes vakációval.

A leghosszabb szünet a balkáni térségben van, ott akár 12-13 hétig is eltart a szünidő. Németország egyes területein, Holandiában és Dániában hét hetet, Nagy-Britanniában még ennél is kevesebb, hat hét pihenőt kapnak a diákok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.