Pádár Nikolett első felnőtt világbajnokságán is bizonyította tehetségét

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Remek teljesítménnyel zárta első felnőtt világbajnokságát a HAÁSZ Szeged 16 éves úszója, Pádár Nikolett. A szegedi úszónő a felnőtt mezőnyben már az elmúlt évben is szép eredményeket szállított, korosztályában pedig egyértelműen a világ legjobbjai között tartják számon.

Niki 5. lett a 4×200 méteres női gyorsváltóval, 8. helyen zárt a szintén döntős 4×100 méteres gyorsváltóval, egyéniben pedig 18. lett 200 méter gyorson- itt 6 század hiányzott a középdöntőbe jutásához.

– Összességében elégedett vagyok Niki teljesítményével, 16 évesen az első világversenyén azt hozta amit vártunk tőle, bizonyította, hogy 100 és 200 méter gyorson jelenleg ő a legjobb magyar versenyző. Az egyéni számában, 200 méteres gyorsúszáson ha nem izgulja túl, akkor a középdöntőbe juthatott volna, de szó nem érheti, mert nagyon fiatal és még szoknia kell az ilyen versenyeket. Nem könnyű ennyi ember előtt, ilyen hangulatban úszni. A szerdai 4X200 méteres gyorsváltóban úszott idejével továbbjutott volna a selejtezőből. A világbajnokság után sem lesz pihenője Nikinek, néhány hét múlva az ifjúsági Európa-bajnokságon úszik majd, ahol több számban is éremesélyeskét indul-értékelte úszója teljesítményét lapunknak Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője.

A szerdai záró szám után Pádár Nikolettel is értékeltük a világbajnokságot.

Előző sztori

Simán trükközhet 300 millióig a városvezetés a szegedi ellenzék szerint!

Következő sztori

Orbánt támadja, de a CSOK-ból vett házat 59 kilométerre Szegedtől Komjáti Zoltán feleségével