Közélet

Pádár Nikolett első felnőtt világbajnokságán is bizonyította tehetségét

Pádár Nikolett első felnőtt világbajnokságán is bizonyította tehetségét

2022. június 23., csütörtök
Pádár Nikolett első felnőtt világbajnokságán is bizonyította tehetségét

Remek teljesítménnyel zárta első felnőtt világbajnokságát a HAÁSZ Szeged 16 éves úszója, Pádár Nikolett. A szegedi úszónő a felnőtt mezőnyben már az elmúlt évben is szép eredményeket szállított, korosztályában pedig egyértelműen a világ legjobbjai között tartják számon.

Niki 5. lett a 4x200 méteres női gyorsváltóval, 8. helyen zárt a szintén döntős 4x100 méteres gyorsváltóval, egyéniben pedig 18. lett 200 méter gyorson- itt 6 század hiányzott a középdöntőbe jutásához.

- Összességében elégedett vagyok Niki teljesítményével, 16 évesen az első világversenyén azt hozta amit vártunk tőle, bizonyította, hogy 100 és 200 méter gyorson jelenleg ő a legjobb magyar versenyző. Az egyéni számában, 200 méteres gyorsúszáson ha nem izgulja túl, akkor a középdöntőbe juthatott volna, de szó nem érheti, mert nagyon fiatal és még szoknia kell az ilyen versenyeket. Nem könnyű ennyi ember előtt, ilyen hangulatban úszni. A szerdai 4X200 méteres gyorsváltóban úszott idejével továbbjutott volna a selejtezőből. A világbajnokság után sem lesz pihenője Nikinek, néhány hét múlva az ifjúsági Európa-bajnokságon úszik majd, ahol több számban is éremesélyeskét indul-értékelte úszója teljesítményét lapunknak Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője.

A szerdai záró szám után Pádár Nikolettel is értékeltük a világbajnokságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.