Közélet

Olasz Anna világbajnoki ezüsttel kezdett a magyar váltóban

Olasz Anna világbajnoki ezüsttel kezdett a magyar váltóban

2022. június 26., vasárnap
Olasz Anna világbajnoki ezüsttel kezdett a magyar váltóban

A magyar nyílt vizi úszás első érmét, ezüstérmet nyert a magyar váltó a vizes világbajnokság, Lupa tavon megrendezett nyílt vízi, 4X1500 méteres versenyszámában.

Rohács Réka nyitotta a varsenyt a magyar csapatból és amit feladatnak szabtak neki azt túl is tekjesítette, az olaszokhoz és a franciákhoz közel teljesítette az etapját, ráadásul a franciákat meg is előzte. A második úszó volt a HAÁSZ SZUE versenyzője Olasz Anna, aki rendkívül érett úszással teljesítette a rá kiszabott 1500 métert és így jó esélyekkel adhatta át a „stafétát” Betlehem Dávidnak, aki viszont mindenre rátett még egy lapáttal és első helyre hozta a váltót. A befejező ember Rasovszky Kristóf jól taktikázott, avégén azonban a német versenyző robbantott, vele már nem tartotta a tempót, de az olaszokat maga mögött tudta tartani.

A magyar válogatott Milák Kristóf két aranyérma után a harmadik érmét, az első ezüstjét szerezte a világbajnokságon.

"Egyértelműen éremért jöttünk a hazai közönség előtt, az elmúlt versenyeinken rendre a dobogón végeztünk, így tudtuk, hogy képesek lehetünk rá most is. Szeretjük egymást, egymásért úszunk" - nyilatkozta az éremátadást követően Olasz Anna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.