Olasz Anna világbajnoki ezüsttel kezdett a magyar váltóban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar nyílt vizi úszás első érmét, ezüstérmet nyert a magyar váltó a vizes világbajnokság, Lupa tavon megrendezett nyílt vízi, 4X1500 méteres versenyszámában.

Rohács Réka nyitotta a varsenyt a magyar csapatból és amit feladatnak szabtak neki azt túl is tekjesítette, az olaszokhoz és a franciákhoz közel teljesítette az etapját, ráadásul a franciákat meg is előzte. A második úszó volt a HAÁSZ SZUE versenyzője Olasz Anna, aki rendkívül érett úszással teljesítette a rá kiszabott 1500 métert és így jó esélyekkel adhatta át a „stafétát” Betlehem Dávidnak, aki viszont mindenre rátett még egy lapáttal és első helyre hozta a váltót. A befejező ember Rasovszky Kristóf jól taktikázott, avégén azonban a német versenyző robbantott, vele már nem tartotta a tempót, de az olaszokat maga mögött tudta tartani.

A magyar válogatott Milák Kristóf két aranyérma után a harmadik érmét, az első ezüstjét szerezte a világbajnokságon.

 “Egyértelműen éremért jöttünk a hazai közönség előtt, az elmúlt versenyeinken rendre a dobogón végeztünk, így tudtuk, hogy képesek lehetünk rá most is. Szeretjük egymást, egymásért úszunk” – nyilatkozta az éremátadást követően Olasz Anna.

Előző sztori

Mihálffy Béla is leadta a voksát Dorozsmán

Következő sztori

Ezen a héten sem fáztunk, de a jövő héten még melegebb lesu