Politika

Nyáron indíthatnak támadást az 'LMBTQ-propaganda' ellen

Nyáron indíthatnak támadást az 'LMBTQ-propaganda' ellen

2022. június 28., kedd
Nyáron indíthatnak támadást az 'LMBTQ-propaganda' ellen

A Völner Pál helyére került államtitkár, Répássy Róbert szerint még a nyáron beépülésre kerülhetnek a magyar jogrendbe a referendumban megfogalmazottak.

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárával és miniszterhelyettesével készített interjút a Mandiner. Ebben Répássy arról beszélt, hogy bár közjogilag érvénytelen volt a népszavazás, ,,erős felhatalmazást" adott a kormánynak - ennek eredményeit pedig már a nyáron láthatjuk.

Mint mondta, gyakorlatilag már a következő hetekben olyan javaslatok kerülhetnek az Országgyűlés elé, amelyek ,,végrehajtják a referendumbanmeghatározott célokat, azaz távol tartják az LMBTQ-propagandát a gyermekektől, az óvodáktól, az iskoláktól. "

Kiemelte, hogy tovább kell erősíteni a szülők jogait a gyermekvédelem tekintetében, így azt is, hogy ők határozhassák meg a gyermekek szexuális nevelését vagy hogy milyen felvilágosítást kaphatnak az iskolában ilyen témákban.

Répássy szerint a szabályokból az is világossá fog válni, hogy a népszavazás nem a szexuális kisebbségek elleni támadás volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.