Megvan mikor dönt a kormány az árstopokról

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiderült, mikor dönt a kormány az árstopokról, és azt is bejelentették, hogy minden intézkedésről külön hoznak döntést.

Orbán Viktor április végén közölte, hogy július 1-jéig hosszabbították meg a benzinárstopot és az élelmiszerárstopot. A kormány hivatalos Facebook-oldalán hétfőn arról írtak:

Az árstopok megújításáról június közepéig dönt a kormány.

A Gulyás Gergely fotójával illusztrált bejegyzésből az is kiderül, hogy minden árstopról külön hoznak döntést. Hozzátették: 

Jó intézkedések, ezért szeretnénk azokat fenntartani.

Orbán Viktor miniszterelnök január 12-én jelentette be, hogy több élelmiszer árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol tavaly október 15-én állt. A rendeletből kiderült, hogy pontosan mely termékekről van szó:

  • kristálycukor (fehér cukor),
  • búzafinomliszt BL 55,
  • finomított napraforgó-étolaj,
  • házi sertéscomb (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva),
  • csirkemell, csirke far-hát, -hát egyben vagy külön far és szárnyvég (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva),
  • ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8 tömegszázalék zsírtartalmú tehéntej.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tavaly novemberben jelentette be a Kormányinfón, hogy 480 forintos felső határral rögzítik literenként az üzemanyagárat november 15-étől. A hatósági áron csak magyar rendszámú autókat lehet tankolni, de akadnak kivételek. Ezek mellett jelenleg érvényben van a kamatstop is.

Forrás: index.hu
Borítókép: origo.hu

Galéria
Előző sztori

Cascada tombolásával ért véget a Deja Vu Fesztivál

Következő sztori

Más városokba is közlekedhet a tram-train