Politika

Még Gyurcsány is kirohant Márki-Zay üléséről

Még Gyurcsány is kirohant Márki-Zay üléséről

2022. június 1., szerda
Még Gyurcsány is kirohant Márki-Zay üléséről

A védőnői hálózatot is leépítette volna Márki-Zay Péter Arató Gergely 24.hu-nak adott interjúja szerint.A hódmezővásárhelyi politikus azonban ezt egyenesen cáfolta.

Arató Gergely arról beszélt a 24.hu-nak május 31-én, hogy márciusban egy, az ellenzéki miniszterelnök-jelölt által összehívott hatpárti ülésen a szakértői tételeken akart Márki-Zay változtatni. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ezt elutasította. A védőnői hálózat fejlesztéséről szót ejtve pedig a hódmezővásárhelyi politikus annyit mondott: azt valójában leépíteni kellene, mivel egy ,,haszontalan hungarikum".

Gyurcsány lenézőnek és visszataszítónak tartotta ezt a kijelentést Arató szavai szerint, ezért elhagyta az üléstermet.

Ma azonban Márki-Zay is reagált Arató szavaira egy posztban: elmondása szerint a ,,program-módosítás nem a védőnői szolgálat leépítését, ne adj' Isten megszüntetését, hanem fejlesztését tartalmazza". Hozzáteszi, hogy a hungarikum kifejezést sem ő használta, így fogalmazott róla egy korábbi szöveg.

,,Gyurcsány Ferenc pedig nem emiatt vonult ki, hanem egyáltalán semmilyen módosítást nem támogatott a Közös Alaphoz képest, sőt kijelentette, hogy semmit nem fog elfogadni, de minthogy az öt párt és jómagam is végigdolgoztuk az estét a szakértők tucatjai, köztük a nőjogi csoport védőnői szolgálatra vonatkozó javaslatainak átvezetésével, másnap a DK is elfogadta az Emelkedő Magyarország programját, benne a védőnőkre vonatkozó pontosításokkal." - írja Márki-Zay.

Tovább írja a hódmezővásárhelyi politikus: valójában azért veszett össze Gyurcsánnyal, mert ő nem akart romákat a közös listára, míg ő igen.

(via Index, 24.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.