Lázár János és Botka László egy asztalhoz ültek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) közgyűlésén Lázár János építési és beruházási miniszter valamennyi megyei jogú város polgármesterével egyeztetett – köztük Botka Lászlóval is.

A közgyűlésen szó esett arról, hogy a GDP jelentős részét a főváros és a megyei jogú városok fejlesztései teszik ki. A közgyűlés alkalmával a miniszter pedig minden magyar polgármesternek felajánlotta a helyét a munkájában.

Szó esett további arról is, hogy korábban a Modern Városok Programot is Lázár kezdeményezte. A közgyűlésen Varga Mihály pénzügyminiszter is megjelent, aki a közgyűlést követő sajtótájékoztatón azt mondta, jövőre 969 milliárd forint lesz a teljes önkormányzati támogatási keretösszeg, az önkormányzati rendszer teljes gazdálkodási kerete pedig négyezer milliárd forint. A miniszter kiemelte: a cél, hogy a jelenlegi háborús körülmények között is válságállóvá tegyék a magyar gazdaságot és a települések költségvetését.

Szita Károly kaposvári polgármester, az MJVSZ elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: azt kérték Varga Mihálytól, hogy azok az önkormányzatok, amelyek nem tudják kigazdálkodni a rezsiköltségek emelkedését, számíthassanak a kormány segítségére. Hozzátette: az önkormányzatoknak a legfontosabb, hogy a jelenlegi körülmények között megőrizzék az elmúlt tíz év eredményeit.

(via MTI)

Előző sztori

Mi lesz ebből? Rengeteg katonát vezényel Európába az USA elnöke!

Következő sztori

Halálos baleset a 47-es főúton