Politika

Lázár János és Botka László egy asztalhoz ültek

Lázár János és Botka László egy asztalhoz ültek

2022. június 29., szerda
Lázár János és Botka László egy asztalhoz ültek

Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) közgyűlésén Lázár János építési és beruházási miniszter valamennyi megyei jogú város polgármesterével egyeztetett - köztük Botka Lászlóval is.

A közgyűlésen szó esett arról, hogy a GDP jelentős részét a főváros és a megyei jogú városok fejlesztései teszik ki. A közgyűlés alkalmával a miniszter pedig minden magyar polgármesternek felajánlotta a helyét a munkájában.

Szó esett további arról is, hogy korábban a Modern Városok Programot is Lázár kezdeményezte. A közgyűlésen Varga Mihály pénzügyminiszter is megjelent, aki a közgyűlést követő sajtótájékoztatón azt mondta, jövőre 969 milliárd forint lesz a teljesönkormányzati támogatási keretösszeg, azönkormányzati rendszer teljes gazdálkodási kerete pedig négyezer milliárd forint. A miniszter kiemelte: a cél, hogy a jelenlegi háborús körülmények között is válságállóvá tegyék a magyar gazdaságot és a települések költségvetését.

Szita Károly kaposvári polgármester, az MJVSZ elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: azt kérték Varga Mihálytól, hogy azok azönkormányzatok, amelyek nem tudják kigazdálkodni a rezsiköltségek emelkedését, számíthassanak a kormány segítségére. Hozzátette: azönkormányzatoknak a legfontosabb, hogy a jelenlegi körülmények között megőrizzék az elmúlt tíz év eredményeit.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.