Politika

Jakab Péternek kifelé áll a szénája a Jobbik elnöki székéből

Jakab Péternek kifelé áll a szénája a Jobbik elnöki székéből

2022. június 1., szerda
Jakab Péternek kifelé áll a szénája a Jobbik elnöki székéből

Komoly belharcok folynak a Jobbik háza táján. Azt is írják, hogy napokon belül leválthatják Jakab Pétert.

A Metropol értesülése szerint Jakab Pétert rövidesen leváltják a Jobbik elnökségéről. Mint írják, a teljes pártelnökség és a frakció kétharmada már nyíltan szembefordult vele. Ügyében összehívták a Jobbik rendkívüli választmányát.

A Metropol úgy értesült, hogy Jakab Péter legutóbbi felelőtlen politikai lépése, miszerint önkényesen büntetőeljárást kezdeményez a párt alelnöke, Potocskáné ellen, jó eséllyel a pártelnök politikai bukását jelenti.

Ennek az volt az előzménye, hogy a pártelnökség szembe fordult Jakab Péterrel, és kabinetfőnökével, Molnár Enikővel. A Népszavának egy név nélküli jobbikos azt nyilatkozta, hogy

az elnökségnek elege lett abból, hogy valójában Molnár Enikő (elnöki kabinetvezető) irányítja Jakab Péteren keresztül a Jobbikot. A konfliktus nem Jakab Péter és az elnökség, hanem Molnár Enikő és az elnökség között van

 – világította meg a konfliktus hátterét.

Ennek ellenére nagyon úgy tűnik, hogy Jakabon fog csattani az ostor. A pártelnök ekkor már

puccsot emlegetett,

és több jelenlévő szerint lemondással fenyegetőzött. Ez követően hétfőn büntetőfeljelentést tett a párt alelnöke ellen, amiről be is számoltunk.

A dunakeszi szervezet elnöke emiatt hétfőn este etikai eljárást kezdeményezett ellene, lényegében a pártelnök felfüggesztését követelve. A Metropol úgy értesült, hogy a parlamenti frakció kétharmada máris támogatja őket ebben.

Ezzel végképp megpecsételődhet Jakab Péter politikai sorsa.

Borítókép: Magyar Nemzet

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.