Kultúra

Ismét lesz ajándékkoncert a Szabadtérin

Ismét lesz ajándékkoncert a Szabadtérin

2022. június 15., szerda
Ismét lesz ajándékkoncert a Szabadtérin

Az idei évad sem marad el ajándékkoncert nélkül a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Szegedi Szabadtéri Játékok immár hagyományossá vált rendezvényén a Szegedi Szimfonikus Zenekar művészei lépnek a Dóm tér színpadára. A szabad ég alatt megtartott koncerten ezúttal a tizenkilencedik századi komolyzene remekeit hallgathatják meg az érdeklődők a Szimfonikusok előadásában - írják a szervezők közleményükben.

A július 13-án színpadra kerülő, két felvonásos est programjának zömét közkedvelt operabetétek adják majd, köztük Carl Maria von Weber Oberon – nyitánya, Balettzene Verdi Macbeth-jéből és a Carmen-szvit Georges Bizet – től.

A tizenkilencedik század csaknem egészét átfogó, gyönyörű operarészletek mellett Ludwig van Beethoven világhírű V. szimfóniája is megszólal majd a Dóm tér különleges akusztikájú helyszínén. A karmesteri dobogón Pál Tamás Liszt Ferenc-díjas zeneművészt láthatja viszont a Szabadtéri közönsége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.