Hat szegedit mentettek ki a Balatonból

Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság összesen hét szegedit kellett, hogy kimentsen a Balatonból vasárnap – ebből hatan szegediek voltak.

A vízirendőrök 17 órakor a Siófok előtti vízterületen, a parttól több száz méterre észlelték, hogy a megélénkült szélben egy vízibicikliről integetve segítséget kértek. A helyszínre siettek, ahol a hat szegedi fiatal a rendőröknek elmondta, hogy segítség nélkül már nem tudtak volna önerejükből visszajutni a partra. A rendőrök a szolgálati kisgéphajóval a vízibiciklit vontára vették és az utasaival együtt a partközelbe vontatták. Nem sokkal később, 19 óra 15 perckor bejelentést kaptak, hogy Badacsony és Fonyód között egy műszaki hibás motorcsónak magatehetetlenül sodródik. A rendőrök a kishajót vontára vették, majd a fonyódi kikötőben biztonságba helyezték.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

(police.hu)

A borítókép illusztráció

Előző sztori

Extrém UV-sugárzás és zivatar vár ránk Szegeden

Következő sztori

Szélsőjobboldali halállistára került Bayer Zsolt