Egy év alatt 120 könyvet olvasott el az idei Könyvkirály

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint 20 ezer oldalnyi könyvet olvasott el egy év alatt az ötödikes Perneki Nikolett, ezzel a teljesítménnyel ő lett a Könyvkirály – számol be a Délmagyar.

A lap cikke szerint a Somogyi-könyvtár az Ünnepi Könyvhéten minden évben megválasztja a Könyvkirályt, vagyis azt a gyermeket, aki az ajánlott, korosztályonkénti bontásban található könyvek közül a legtöbbet elolvassa és a hozzá tartozó feladatlapot leadja. A komoly teljesítményhez ünnepség is dukál, így a Könyvkirálynak és a többi, hasonlóan sokat olvasónak ünnepélyes birodalomalapítási és koronázási ceremóniát szerveznek a városháza dísztermében. A Könyvkirályt, Főkönyvhercegeket, Könyvhercegeket és birodalmi tagokat pénteken ünnepelték. 

Az elmúlt évben összesen 134 mű került fel az ajánlólistára. A legelszántabb könyvfalónak járó korona idén Perneki Nikolett fejére került.

Az ötödikes kislány egy év alatt 120 könyvet olvasott el, ami több mint 20 ezer oldalt jelent.

Az elolvasott művek között szerepel például Jean-Claude Mourlevat: A visszafeléfolyó, Varró Dániel: A szomjas troll és Padisák Mihály: Éljen a száműzetés című műve is. A király mellett az udvartartásba megválasztottak még három főkönyvherceget és hat könyvherceget is. A Könyves Birodalomnak összesen 33 új tagja lett.

Előző sztori

A válság ellenére tovább dübörög az agrárexport

Videó!
Következő sztori

Újabb fontos engedélyt kapott meg Paks II.