Drasztikus változás: nem lesz többé ingyenes a Messenger mobilnettel

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Véget ért a korlátlan szörfözés időszaka a mobilnetesek számára.

Az Index cikke szerint európai távközlés-felügyelő hatóság (BEREC) a múlt héten frissítette az arra vonatkozó előírásait, és betiltották azt a gyakorlatot, amely bizonyos alkalmazásokat mentesített a szolgáltatók által előírt adatkorlátok alól. A változtatás értelmében

AZ EDDIG INGYENESEN HASZNÁLHATÓ ALKALMAZÁSOK (Facebook Messenger, WhatsApp, Viber, társkereső programok stb.) IS FOGYASZTANI FOGJÁK A MOBILNETET.

A hatóság a döntésnél az európai bíróság egyik ítéletére hivatkozott, amely kimondta: sérti a szabad versenyt, ha bizonyos alkalmazásokat a felhasználók ingyenesen igénybe vehetnek, másokat pedig nem.

A DÖNTÉS KIZÁRÓLAG AZ EURÓPAI PIACOT ÉRINTI.

Az Egyesült Államokban például szövetségi szinten még nem merült fel, hogy ehhez hasonlóan módosítanák a feltételeket (sőt, korábban pont egy ezzel ellenkező lépést tett a helyi szabályozó hatóság). Ugyanakkor tagállami szinten Kaliforniában már érvényben van egy olyan szabályozás, amely nagyon hasonlít a mostani európai előíráshoz.

Előző sztori

Mutatjuk Szegeden honnan érdemes figyelni az ezer éve nem látott égi csodát

Következő sztori

Pár napos pihenésre indulunk? Ne pakoljuk túl a bőröndöt!