Közlekedés

Alaposan átalakul a közlekedés Szegeden

Alaposan átalakul a közlekedés Szegeden

2022. június 10., péntek
Alaposan átalakul a közlekedés Szegeden

Jövő csütörtöktől, azaz június 16-tól tengernyi változást léptet életbe a Szegedi Közlekedési Kft. A villamosok csak részben közlekednek, jön a nyári menetrend, megszűnik két vonal, az egyik pedig átalakul.

Június 16-tól nyári menetrendet léptet életbe a Szegedi Közlekedési Társaság, akiknek egyébként az ügyfélszolgálati irodájának címe is megváltozik.

Mindemellett a 4-es villamos vonalának korszerűsítése is folytatódik, ezért augusztus 31-ig - azaz egész nyáron - Tarján végállomás és Anna-kút között villamosok,Anna-kút és Kecskés végállomás közöttvillamospótló autóbuszok közlekednek.

A trolibuszok közül a 7 és a 7A megszűnik, helyüket a megváltozott menetirányú 9-es fogja átvenni, ami ezentúl a Lugas utca és a Bakay Nándor utca között közlekedik, ezzel kiszolgálva a 2022-ben megnyíló Cédrusliget lakópark várhatólag megnövekedő közlekedési igényét.

Az új, 6-os jelzésű troli az 5-öset fogja kiegészíteni, Vértói út és Újszeged, Gyermekkórház végállomások közöttmunkanapokon és hétvégén egyaránt 20 percenkénti ütemű közlekedéssel, az 5 jelzésű trolibuszokkal hangolva. Az 5-ös és a 6-os járat útvonala jelentős része azonos (Makkosházi krt. – Újszeged, Gyermekkórház között), a két járat együttesen biztosítja nagyságrendileg az 5-ös vonal eddigi kapacitását.

Forrás: szkt.hu

(SZKT)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.