Gazdaság

A Vedres utcai óvoda is megújulhat

A Vedres utcai óvoda is megújulhat

2022. június 16., csütörtök
A Vedres utcai óvoda is megújulhat

Energetikai korszerűsítésére írtak ki közbeszerzést májusban a Vedres utcai Óvodára. Az árajánlatokat jövő hét csütörtökig várják, a projekt költségeit teljes egészében uniós forrásból fedeznék.

A Közbeszerzési Értesítőben közzétett dokumentáció szerint június 23-áig várják a kivitelezők jelentkezését a projektre, amely 100 százalékban európai uniós támogatásból valósulhat meg, amennyiben persze lesz érvényes árajánlat - írja a Délmagyar. A lap a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft.-t is megkereste, akik annyit válaszoltak: akkor fogják tájékoztatni a lakosságot a beruházásról, ha az aktuális lesz.

A kiírás szerint az intézményt kívül-belül megújítanák, a lábazati és homlokzati hőszigetelés mellett a padlásteret hőszigetelnék, két előtetőt helyeznének el a külső nyílászárók cseréje mellett. A belső terekben a padlót újítanák fel hő- és vízszigeteléssel, kicserélnének 23 beltéri ajtót, 63 darab hőcserélő lapradiátor kerülne a helyiségekbe a meglévők helyére. A teljes belső elektromos hálózat cseréjét is tartalmazza a közbeszerzés, és napelemes rendszer is épülne.

(Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.