Sport

A kötelezőt hozta a magyar férfi vízilabda-válogatott a vizes világbajnokságon

A kötelezőt hozta a magyar férfi vízilabda-válogatott a vizes világbajnokságon

2022. június 25., szombat
A kötelezőt hozta a magyar férfi vízilabda-válogatott a vizes világbajnokságon

Utolsó csoportmeccsén a Hajós uszoda nagymedencéjében a Märcz-legénység, amely tavaly Tokióban olimpiai bronzérmes volt, elrontott akcióval kezdett, a vb-újonc ellenfél viszont góllal nyitott (0-1). Pohl Zoltán húzásból egyenlített, de meglepően gyorsan visszavette a vezetést Georgia, mi több, egy bal felső sarkos bombával 3-1 lett "oda", a megsérült Vogel Somát a kapuban váltó Lévai Márton nem háríthatott. Manhercz Krisztián életerős lövéssel szépített, majd ugyanő ki is egyenlített.


A második negyedet Vámos Márton távolról is pontos lövéssel indította, hasonló megoldással egalizált az ellenfél, de Zalánki Gergő bal keze a legjobbkor villant. Csakhogy a bátran játszó georgiaiaknak erre is akadt méltó válaszuk, örömüket azonban hamar lelohasztotta Vámos, Mezei Tamás jóvoltából pedig először hízott kétgólosra az előny (7-5). A balkezes center révén módosult 8-6-ra is az állás, a nagyszünetre pedig Angyal Dániel és - ötméteresből - Varga Dénes tette megnyugtatóvá a helyzetet (10-6).

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A harmadik játékrész elején megszületett a hetedik georgiai gól, míg büntetőből Vámos vágta védhetetlenül a kapuba a labdát (11-7). Némi megtorpanás következett, illetve két georgiai gól (11-9), Jansik - kosaras hasonlattal élve látványos zsákolással jeleskedett (12-9). A negyed záróakkordjaként Vámos balja, majd Manhercz jobbja bizonyult megint hatásos fegyvernek, de egyszer még a georgiaiak is "visszalőttek" (14-11).

A befejező nyolc perc negyede csorgott le, amikor Zalánki duplázott, Manhercz kapufás góllal, a vb-újonc Burián Gergely pedig pattintott lövéssel vétette észre magát (17-11). Még a vetélytárs is betalált, háromszor is, a vége azonban - a triplával záró Zalánkinak köszönhetően - biztos, 18-14-es magyar győzelem lett.

Férfi vízilabdatorna, A csoport, 3., utolsó forduló (Margitsziget):
Magyarország-Georgia 18-14 (3-3, 7-3, 4-5, 4-3)

Magyarország: Vogel Soma - Vámos Márton, Varga Dénes, Pohl Zoltán, Jansik Szilárd, Hárai Balázs, Zalánki Gergő, csere: Lévai Márton (kapus), Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Angyal Dániel, Burián Gergő, Nagy Ádám
gólszerzők: Manhercz, Zalánki 4-4, Vámos 3, Mezei 2, Pohl, Angyal, Varga, Jansik, Burián 1-1, illetve Vapenski, Susiasvili 3-3, Jelaca 2, Baraldi, Saric, Imnasvili, Dadvani, Bitadze, Vasic 1-1

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Montenegró 4, 3. Georgia 2, 4. Brazília

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.