/

Zelenszkij pokolról beszélt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Volodomir Zelenszkij szokásos esti beszédében beszámolt a Donbász régió kritikus helyzetéről, amelyet egyenesen pokolnak nevezett. A kormányfő ezenkívül megköszönte a nyugati országok pénzügyi támogatását.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtök esti beszédében az aznapi orosz csapásokról számolt be. Elmondta, hogy Ukrajna ipari régiója, az orosz hadsereg által elfoglalt Donbász teljesen „megsemmisült” – számolt be a Sky News

Miközben csapatai folytatják a harkivi régió felszabadítását, Zelenszkij szerint Donbászban, a közelmúltbeli orosz offenzívák középpontjában a „megszállók megpróbálják fokozni a nyomást”. A népéhez intézett beszédében egyenesen azt mondja:

DONBÁSZ A POKOL, ÉS EZ NEM TÚLZÁS.

Zelenszkij az esti beszédében beszámolt a 40 milliárdos amerikai és a 9 milliárdos EU-s segélycsomagról, amelyekért elmondása szerint nagyon hálás. Eközben az Európai Unió azt vizsgálja, hogyan lehetne az orosz oligarchák befagyasztott vagyonát felhasználni Ukrajna háború utáni újjáépítésének finanszírozására.

Ügyvédjeink intenzíven dolgoznak azon, hogy megtalálják a lehetséges módját annak, hogy az oligarchák befagyasztott vagyonát az újjáépítésre használják fel

– mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, aki szerint Oroszországnak is hozzá kell járulnia Ukrajna újjáépítéséhez. 

Forrás: index.hu
Borítókép: MTI/AP

Előző sztori

Beütött a Borfesztivál Botkánál is?

Következő sztori

Ismét kánikula várható