Közélet

Tápai nem törölné el teljesen a taxik hatósági díját

Tápai nem törölné el teljesen a taxik hatósági díját

2022. május 6., péntek
Tápai nem törölné el teljesen a taxik hatósági díját

Bár a közgyűlés nyílt részének napirendi pontjai egy héttel a gyűlés előtt válnak teljes terjedelmükben elérhetővé a nyilvánosság számára, a módosító indítványok és az interpellációk általában később szoktak elérhetővé válni. Ez nem véletlen, hiszen a napirendi pontok vitathatóságáról a közgyűlés hetében előzetesen a különböző Bizottságok döntenek, a legtöbb módosító indítvány a bizottsági ülések vitájakor merül fel.

Ennek megfelelően Tápai Péter, a Pénzügy- és Vagyonkezelő Bizottság elnöke a taxik hatósági díjához nyújtott be módosítási javaslatot: szerinte a maximális hatósági díj kiszámíthatatlanná, adott esetben megfizethetetlen árúvá tenné a taxizást, amit azért tart lényegesnek, mert véleménye szerint a koronavírus-járvány miatt megváltoztak a taxizási szokások: az idősek nappal gyakrabban járnak taxival, mint azelőtt - míg a fiatalok inkább éjszaka veszik igénybe. Ráadásul a meghosszabbított benzinárstop sem indokolja, hogy kiszámíthatatlanná váljanak a tarifa díjak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.