Krimi

Tanyán termesztett 800 tő kannabiszt egy szerb férfi

Tanyán termesztett 800 tő kannabiszt egy szerb férfi

2022. május 10., kedd
Tanyán termesztett 800 tő kannabiszt egy szerb férfi

Korábban 5 év fegyházra ítélték a vádlottat, szintén kábítószerbirtoklás miatt.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata szerint a vádlott a szerb-magyar határ közelében tanyát vett, ahol már 2020-ban kannabiszt termesztett és értékesített. Az ültetvényt 2021-ben bővítette, valamint a növény neveléséhez, szárításához, porciózásához szükséges eszközöket, berendezéseket beszerezte, az épület padlásán szárító helységet hozott létre.

Ezt követően 12 nagyobb parcellából álló szektort alakított ki, ahova a rendszeres értékesítés érdekében eltérő fejlettségi fokú, mindösszesen 863 tő kannabisz növényt ültetett.

A rendőrség egy 2021. júniusában tartott rajtaütés során foglalta le az ültetvényeket. A főügyészség a vádlottat jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, aki akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.