Szlovák embercsempészt fogtak a megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő…

A rendőrök május 16-án 1 óra 30 perckor Ásotthalom külterületén ellenőriztek egy szlovák honosságú Renault Master típusú gépjárművet és annak szlovák sofőrét. A jármű átvizsgálása során a rendőrök a raktérben 28 férfit találtak, akik magukat pakisztáni, indiai és afgán állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az egyenruhások a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Emellett az éjszaka során 93 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom és Szeged-Gyálarét külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, pakisztáni, afgán és szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Forrás: police.hu
Borítókép: archív

Előző sztori

Vereséggel zárt utolsó hazai bajnokiján a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Marad a kánikula, de több lesz a fátyolfelhő