Egyetem

Szegedi egyetemi sikerek a kínai nyelvi versenyen

Szegedi egyetemi sikerek a kínai nyelvi versenyen

2022. május 30., hétfő
Szegedi egyetemi sikerek a kínai nyelvi versenyen

Az SZTE hallgatói kiemelkedő eredményeket értek el a Kínai Nagykövetség főszervezésében és az SZTE Konfuciusz Intézet társszervezésében lebonyolított kínai nyelvi versenyen.

A 18 egyéni versenyzőt és négy csoportos versenyzőt felvonultató versenyen az SZTE TTIK üzemmérnök-informatikus hallgatója, Volford Viktor (felkészítő tanára: Xu Xiaolu Luna) második helyezést ért el az egyetemista kategóriában, míg az általános iskolások kategóriájában a Kossuth Lajos Általános Iskola 5b osztályos diákja, Lajos Laura Lilla (felkészítő tanára: Ren Ping Sophia) megosztott harmadik helyezett lett.

A Chinese Bridge (Kínai Híd) nyelvi versenyt 2002 óta rendezik meg, ez a legfontosabb kínai nyelvi verseny, amelyet az egyes országok Kínai Nagykövetségei rendeznek, jellemzően valamelyik Konfuciusz Intézet társszervezésében. A Chinese Bridge versenyen kezdetekben csak egyetemisták vettek részt, később középiskolások, most pedig már második éve általános iskolások is.

Az SZTE Konfuciusz Intézet 2017-ben szervezte meg először a magyarországi Chinese Bridge versenyt, abban az évben középiskolások számára. A középiskolások között öt évvel ezelőtt az SZTE Konfuciusz Intézet diákja, Ekler-Szabó Botond Alexander szerezte meg az első helyezést. 2021-ben sikerült ezt az eredményt megismételni, az SZTE GTK hallgatója, Samaneh Raiss Shaghaghi végzett az első helyen. Második helyezést is többször értek el korábban a szegedi hallgatók. A 2022-es, online megrendezett megmérettetést a Kínai Népköztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Qi Dayu úr, majd Prof. Dr. Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese nyitotta meg.

Forrás: u-szeged.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.