Szajbély Mihály Szeged díszpolgára lett

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Zárt ülésen szavazott a közgyűlés az idei kitüntetettekről, Szajbély Mihály Szeged díszpolgára lett, Boldogkői Zsolt és Duda Ernő Pro Urbe-díjban részesült.

Szeged közgyűlésének május 6-i döntése értelmében az idei Szeged napi díszközgyűlésen Botka László Szeged díszpolgára címmel Szajbély Mihályt, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék alapítóját tünteti ki.

2022-ben a Pro Urbe-díjakat Boldogkői Zsolt molekuláris biológus, az Orvosi Biológiai Intézet vezetője és Duda Ernő immunológus, genetikus veheti át.

A Szegedért Emlékérmeket Szeri István, a CSMKIK tiszteletbeli elnöke, a Tisza Volán Rt. egykori vezérigazgatója, Szilágyi Annamária színművész, Deli Albin hagyományőrző (posztumusz) kapja meg.

A közgyűlés döntött a pedagógus életműdíjakról is, ezeket az elismeréseket Kissné Szamosközi Brigitta címzetes igazgató, tanár (Gedói Általános Iskola és AMI), Megyeri Ildikó óvodapedagógus (SZMJVÖ Óvodák Igazgatósága), Kissné Gera Ágnes intézményvezető (Arany János Általános Iskola) veheti át.

Előző sztori

Hosszabbított korábbi válogatott játékosával a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Felhőket és szelet hoz a szombat