Krimi

SMS-t küldött, vascsővel agyonverték

SMS-t küldött, vascsővel agyonverték

2022. május 23., hétfő
SMS-t küldött, vascsővel agyonverték

Egy férfi 2020 nyarán vascsővel verte agyon felesége volt élettársát, miután meglátta annak SMS-eit az asszony mobiltelefonján. 3 és fél év börtönre ítélték, a közügyektől is eltiltották 4 évre, de a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség kevesli a büntetést.

Az elsőfokú ítélet szerint már hosszabb ideje megromlott a férfi és felesége kapcsolata, ezért sűrűn veszekedtek egymással. A férfi féltékeny volt nejére, ezért megnézte a mobiltelefonját, ahol a későbbi áldozatának üzeneit is megtalálta. Az áldozat a feleség korábbi élettársa, akinek az asszony küldte az üzenetet, melyet a férj kérdőre vont.

Az ex megjelent a pár lakóhelyénél. A két férfi rövid szóváltást követően egymásnak esett, aminek a vége az lett, hogy a férj egy vascsővel leütötte. A volt élettárs feje az aszfaltnak csapódott és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a szakszerű orvosi beavatkozás és többszöri műtét ellenére pár hónappal később életét vesztette.

A Szegedi Törvényszék 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a terheltet halált okozó testi sértés bűntette miatt. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú ítélet megalapozott,

azonban a kiszabott szabadságvesztés indokolatlanul enyhe.

Álláspontjuk szerint az ügyben feltárt súlyosító körülmények miatt, különösen az emberek közötti személyes konfliktusokat erőszakkal rendező bűncselekmények nyugtalanító gyakoriságára figyelemmel szigorúbb felelősségre vonás indokolt.

(via 24.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.