Politika

Saját zsebbe nyúltak, hogy utazhassanak a gyerekek!

Saját zsebbe nyúltak, hogy utazhassanak a gyerekek!

2022. május 15., vasárnap
Saját zsebbe nyúltak, hogy utazhassanak a gyerekek!

Erdélybe utazhatnak a kiskundorozsmai Jerney János Általános Iskola diákjai, miután az intézmény sikeresen pályázott a Határtalanul Program kiírására.

Az áremelkedések miatt azonban az elnyert összeg nem elegendő ahhoz, hogy a pedagógusok is a fiatalokkal tudjanak utazni. Éppen ezért Mihálffy Béla országgyűlési képviselő és Ruzsa Roland önkormányzati képviselőjelölt összefogtak és 150 ezer forintot adományoztak az iskolának, ahol családi napot tartottak.

Mihálffy Béla elmondta, a Határtalanul Program a nemzeti összetartozás operatív programja, mely által a fiatalok megismerhetik többek közt Erdély történelmi és kulturális emlékeit, valamint személyes kapcsolatot alakíthatnak ki a külhoni magyar diáktársaikkal. Ezért is tartotta fontosnak, hogy hozzájáruljon az utazáshoz – tette hozzá.

Ruzsa Roland szerint a kirándulás azért is jó, mert a dorozsmai diákok személyes tapasztalatokat szerezhetnek a külhoni magyarságról, és láthatják, hogy a határtól 6-700 kilométerre is szinte színtiszta magyar ajkú települések vannak. Mindemellett pedig

még szorosabb kapcsolatok jöhetnek létre a hazai és határon túli magyar iskolák között

– jegyezte meg. A képviselőjelölt egyébként nemcsak az utazáshoz járult hozzá, hanem a családi nap tombolájának fődíját is ő ajánlotta fel.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.