/

Reagált Putyin beszédére az ukrán hatalom

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kreml fájdalmas birodalmi ambícióin kívül nem volt más racionális oka Ukrajna nagyszabású orosz inváziójának – vélekedett Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetője, reagálva Vlagyimir Putyin orosz elnök győzelem napi beszédére.

Mint arról már korábban beszámoltunk, Vlagyimir Putyin orosz elnök megtartotta beszédét a Vörös Téren, ahol a győzelem napja alkalmából tartanak ma katonai felvonulást. Az orosz elnök többek között azt is mondta, hogy a NATO megkezdte az Oroszországgal szomszédos Ukrajna katonai fejlesztését. Szerinte minden arra utalt, hogy a neonácikkal való összecsapás elkerülhetetlen lesz. Beszédében sérelmezte azt, hogy a NATO-országok hallani sem akartak Moszkva álláspontjáról, a szövetségnek más tervei voltak – mondta az orosz elnök.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetője úgy reagált Putyin kijelentéseire, hogy a NATO-országok nem akarták megtámadni Oroszországot. Ukrajna nem tervezte a Krím megtámadását, az orosz csapatok úgy halnak meg, hogy nem védik meg országukat, hanem megpróbálnak egy másikat elfoglalni.

Ennek a háborúnak nem volt racionális oka, kivéve Oroszország fájdalmas birodalmi ambícióját.

– jegyezte meg az elnöki hivatal vezetője.

Forrás: index.hu
borítókép: Pravda

Előző sztori

A Tisza Csongrád-Csanád megyei szakaszán is folytatódik a szúnyogirtás

Következő sztori

“Hősképzéssel” ünneplik a mentők napját