Közélet

Novák Katalin férje szerint meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk

Novák Katalin férje szerint meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk

2022. május 19., csütörtök
Novák Katalin férje szerint meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk

Novák Katalin köztársasági elnök férje, Veres István a Mandinernek adott interjújában elmondta: nagyon büszke a feleségére, de elsősorban nem is köztársasági elnökként, hanem feleségként és anyaként.

Az interjúban a first gentleman elmondta: Miskolcról származik és közgazdaságot tanult a Budapest Közgazdaságtudományi Egyetemen, ahol Novák Katalint is megismerte. „Az egyetem 1996-os gólyatáborában pillantottam meg Békéscsabán, ahol én harmadéves szervezőként vettem részt, ő pedig gólyaként. Később ugyanannak az egyetemi diákközösségnek a tagjai lettünk instruktorként”.

A kapcsolatunk kezdetét 1999 nyarától számítjuk, egy Rába folyón zajló kenutúrától. Egy hajóban eveztünk Szentgotthárdtól Sárvárig, s tesszük ezt képletesen azóta is

– számolt be a kezdetekről Veres István, majd azt is elmondta, hogy később egy balatonboglári vitorlásvizsga után kérte meg Novák Katalin kezét.

Beszámolt arról is, hogy jelenleg a Magyar Nemzeti Bankban dolgozik, és ő felel az aranytartalékok vásárlásáért, valamint a teljes deviza­tartalék kezeléséért és a monetáris politika piaci végrehajtásáért.

Veres István kitért arra is, hogy a köztársasági elnök férjeként egy ügyet szeretne felkarolni: a pénzügyi tudatosság kérdését, mivel ő ehhez ért.

Ha egy gyerek megtanulja, hogyan lehet tudatos a pénzügyei kezelésében, felnőttként is könnyebben jut majd egyről a kettőre. Ezért tervezem, hogy segíteni fogok azoknak a gyerekeknek, fiataloknak, családoknak, amelyeknek az átlagnál is nagyobb szükségük van erre a pénzügyi tudatosságra

– fejtette ki.

Novák Katalinról beszélve azt mondta: nagyon büszke rá, de elsősorban nem is amiatt, hogy nőként köztársasági elnök lett, hanem amiatt, hogy jó anya és feleség. „A maximalizmus, amit a munkájában képvisel, otthon is megjelenik. Hat évig volt otthon a gyerekekkel. Ebben az időszakban csak ez számított”.

Veres István a családi életével kapcsolatban azt mondta az interjú végén:

Mindketten azt valljuk, amit Simone Weil francia filozófus mondott egyszer: »Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk«. Ez az idézet szerepelt az esküvői meghívónkon is, és azóta is vezérfonala az életünknek. Arra törekszünk, hogy akár mindennap tudatosan építsük a kapcsolatunkat, és egymásba kapaszkodva menjünk azon az úton, amelyet anno a Rába partján, a kenutúrán közösen választottunk.

A teljes interjút IDE KATTINTVA olvashatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.