Hírzóna

Misebort ad Magyarország az ukrajnai híveknek

Misebort ad Magyarország az ukrajnai híveknek

2022. május 30., hétfő
Misebort ad Magyarország az ukrajnai híveknek

Miseborszállítmánnyal támogatja Magyarország az ukrajnai hívő közösségeket, amelyet lengyel segítséggel juttatnak el Ukrajnába. A szállítmányt Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára indította útnak hétfőn Budapesten.

Soltész Miklós kiemelte: az ukrajnai háborúnak súlyos gazdasági következményei vannak, és az élelmiszer-, ruha- és gyógyszerszállítmányok mellett legalább ennyire fontos a hitélet gyakorlásához nélkülözhetetlen eszközökkel, így példáulmiseborral támogatni az ukrajnai katolikus közösségeket.

Ismertette: az Egri és a Veszprémi Főegyházmegye, valamint a Pannonhalmi Főapátság által felajánlott közel 500 liter, liturgikus célra használható, jó minőségű bort a Magyar Katolikus Karitász gyűjtötte össze, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szállítja Lengyelországba, ahonnan a lengyel karitász juttatja el Ukrajnába.

Az államititkár hozzátette: "lengyel barátainkkal vitában állunk" ugyan, mert "mi továbbra sem vagyunk hajlandók" sem fegyvert, sem katonát küldeni Ukrajnába, de "minden együttműködésre készek vagyunk", amellyel akár a Magyarországra menekült családoknak, akár a Kárpátalján vagy Belső-Ukrajnában maradt embereknek segítünk.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.