Sport

Megvan a Szeged-Csanád GA új vezetőedzője

Megvan a Szeged-Csanád GA új vezetőedzője

2022. május 26., csütörtök
Megvan a Szeged-Csanád GA új vezetőedzője

A klub honlapjának beszámolója szerint Alekszandar Sztevanovics lesz a csapat új vezetőedzője. A 48 esztendős szakember játékosként hazájában a Dinamo Pancsova és az FK Obilic Beograd csapatát is erősítette. Ezt követően hét éven át külföldön futballozott: megfordult Kínában, Romániában, Cipruson, Bahreinben, valamint Örményországban is, ahol a Pjunik Jereván csapatával bajnokságot és kupát is nyert.

2006-ban befejezte játékos karrierjét és még abban az évben megszerezte az UEFA A-licencet. 2008-tól a szerb labdarúgó szövetségnél dolgozott oktatóként, ezzel párhuzamosan pedig a szerb harmadosztályban volt vezetőedző a Dinamo Pancsova, majd a Zeljeznicar Pancsova együttesénél. Később másodedzőként segítette a Szuperligában szereplő Vozdovac csapatát. 2018-ban megszerezte az UEFA Pro-licencet, két éve pedig a szerbiai UEFA A-licences edzőképzés vezetője volt.

– Alekszandar januárban érkezett klubunkhoz szakmai tanácsadóként. Az utánpótlás csapatok mellett a felnőtt együttesünk számára is sokat segített. Sok közös gondolatunk van a labdarúgást illetően. Segített a döntés meghozatalában, hogy fél évet eltöltött nálunk, így jól ismeri a csapatot és a játékosokat. Karakteres edző, aki emberileg és a szakmailag is illik a klub filozófiájához, így nem volt nehéz megállapodnunk. Sok sikert kívánok neki a Szeged-Csanád Grosics Akadémiánál – nyilatkozta a klub honlapjának Adem Kapics, a szegediek sportigazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.