Megtorló szankciókról írt alá rendeletet Putyin

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vlagyimir Putyin megtorló gazdasági intézkedésekről írt alá rendeletet. Eszerint Oroszország megtiltja az általa szankcionált termékek és nyersanyagok exportját a büntetőintézkedésekkel sújtandó személyeknek és szervezeteknek.

Hogy pontosan kiket és milyen szervezeteket szankcionál az orosz kormány, azt egyelőre nem tudni, de az államfő szerint a szankciók célja, hogy megfelelő választ adjon egyes külföldi államok és nemzetközi szervezetek Oroszországgal szemben tett barátságtalan lépéseire.

Azt is megtiltja a rendelet, hogy a szankciók sújtotta külföldi magánszemélyekkel és cégekkel tranzakciók folyjanak, továbbá azt is engedélyezi, hogy az orosz szerződő felek ne teljesítsék a velük szemben fennálló kötelezettségeket.

Mindezek értelmében tíz napja van az orosz kormánynak összeállítani a szankcionálandó cégek és magánszemélyek listáját., illetve további kritériumokat kell meghatározniuk a korlátozott tranzakciók kapcsán.

(Index)

Előző sztori

Továbbra sem növekszik a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben

Következő sztori

Ez lenne a demokrácia szegedi módra