Megszakíthatta a borfesztiválozást, kifakadt Botka László!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

“Az iskolákat 2013-ban elvették a helyi közösségektől, az önkormányzatoktól. Egy országos központba integrálták, megszüntetve a tanítás szabadságát, azóta minden hazai és nemzetközi felmérés alapján folyamatosan romlik a magyar gyermekeink tudása” – jelentette ki megfellebbezhetetlen magabiztosságal Szeged polgármestere.

Botka László azért fakadt ki, mert szerinte

“most az ország összes iskoláját odaadják a rendőrök által irányított Belügyminisztériumnak, amely már átvette a kórházak irányítását is. Szeged iskolaváros és egészségügyi központ is, polgármestereként ezért aggódom

– közölte.

Botka László történészi felkészültségét is óvatosan megcsillantotta, ugyanis tudni vélte, és azt írta: “a Fidesz példaképe a Horthy-rendszer, amelynek egyetlen, minden XXI. századi európai demokrata által tisztelhető vezető politikusa Klebelsberg Kúnó, Szeged országgyűlési képviselője, Magyarország iskola és egyetem építő kultuszminisztere volt. Ő azt mondta:

„a magyarság igazát nem az elhazudott múltban, hanem a versenyképes tudásban kell keresni!”

“A Fidesz-kormány eddig nem ezt csinálta, éppen ezért Szeged aggódik a jövő miatt” – tette hozzá drámai posztja végén a polgármester.

Az alaphírről egyébként – ha valakit az is érdekelne – itt írtunk bővebben:

Előző sztori

Siker: Kálmán Olga szintet lépett

Következő sztori

Lezárná a teljes rakpartot Karácsony, Szegeden is ez lesz akkor?