/
KÉPGALÉRIA!

Megnyitotta kapuit a Szegedi Hídivásár

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Különlegesebbnél különlegesebb kézműves termékekkel nyitotta meg tárházát a Hídivásár.

A Szeged napja ünnepségsorozat része idén is a Szegedi Hídivásár, mely az ország egyik legnagyobb és leglátványosabb kézműves seregszemléje. Magyarországi, illetve Kárpát-medencei mesteremberek, kézművesek, iparművészek szombaton és vasárnap a lezárt Belvárosi hídon és oda vezető Híd utcán kínálják portékáikat, s közben a járókelők látványműhelyeikbe is bekukkanthatnak.

A gasztronómián keresztül, a faszobrokon át egészen a fonott kosarakig tárul elénk a Hídivásár repertoárja. Egy igazi vásári hangulatot teremtettek Szegeden a lezárt hídon. Nincs olyan, aki ne találná meg a hozzá illő portékát. Azok előtt, akik pedig különösen kedvelik a kézműves dolgokat, egy igazi kánaán nyílt meg.

A Hídivásár megálmodója egyébként Mocselini Rudolf volt, aki emellett a hazai kézművesipar és a szegedi kézművesprogramok elkötelezett híve és szervezője. Nevéhez és vállalkozásához köthető a Dóm téri adventi vásár ötlete is. Korábban úgy fogalmazott, hogy a hazai kézművesség hihetetlenül nagy érték, szükséges, hogy óvjuk és támogassuk az Európában is egyedülálló tárgyi kultúránkat. 

Mutatjuk képekben:

Fotó: Sándor Judit

Előző sztori

Bővítette kapacitását a Mezőker Kft. Szegeden és Hódmezővásárhelyen

Következő sztori

Orbán Viktor: Szerbia és Magyarország biztonságban van