Hírzóna

Különleges madarakkal és fákkal várják a látogatókat a Vadasparkba

Különleges madarakkal és fákkal várják a látogatókat a Vadasparkba

2022. május 4., szerda
Különleges madarakkal és fákkal várják a látogatókat a Vadasparkba

Izgalmas feladványokkal, tojás-, toll- és fészekfelismeréssel, valamint a legkülönlegesebb madarakkal és fákkal várják a családokat május 8-án, a madarak és fák napjához kapcsolódó családi napra a Szegedi Vadasparkba.

A 2022. május 8-án, vasárnap 10-16 között tartandó rendezvényen a legkisebbeket játékos feladatok mellett színezővel, a nagyobbakat érdekes kvízzel várják.

Május 10-e a madarak és fák napja, amely a Föld napjának a testvérünnepe. Ahogy a legtöbb zöld jeles nap, így a madarak és fák napja is azzal a céllal jött létre, hogy különösen a fiatalok természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa. A hagyomány több, mint egy évszázada kelt életre. 1902-ben a „mezőgazdaságra hasznos madarak” védelme érdekében kötötték meg a párizsi egyezményt, mely után Chernel István ornitológus még ebben az évben megszervezte az első madarak és fák napját.

Forrás: Szegedi Vadaspark

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.