Közélet

Kicsordul a szemét a Vértó rozsdásnak tűnő kukáiból

Kicsordul a szemét a Vértó rozsdásnak tűnő kukáiból

2022. május 6., péntek
Kicsordul a szemét a Vértó rozsdásnak tűnő kukáiból

Többen is jelezték lapunknak, hogy csordulásig megteltek a Vértó körüli szemetesládák, a szél sok helyen már szétfújta a hulladékot.

Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy a Vértó felújítása során új kukákat helyeztek ki az illetékesek. A szemetesládák igencsak megosztják a szegedieket, ugyanis többek szerint már is rozsdásodni kezdtek.

https://szegedma.hu/2022/04/valami-nem-stimmel-a-verto-uj-elemeivel-vagy-megis

Mint utóbb kiderült, azért tűnik úgy, mintha rozsdásodnának, mert cortenacélból készültek. A corten egy különleges gyártási eljárást jelent, amely során az acélötvözetet rézzel, foszforral, nikkellel, krómmal és szilíciummal keverik. 

Úgy tűnik, nem csak a külsejük kifogásolható, hanem az űrtartalmuk is, ugyanis szinte valamennyi kuka csordulásig megtelt péntek délelőtt. Rákérdeztünk az SZKHT-nál, hogy milyen időközönként ürítik az új szemeteseket, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Sándor Judit fotói

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.