Sport

Eldőlt: osztályozóra kényszerül a Szegedi VSE

Eldőlt: osztályozóra kényszerül a Szegedi VSE

2022. május 31., kedd
Eldőlt: osztályozóra kényszerül a Szegedi VSE

A Magyar Labdarúgó-szövetség kedden délelőtt elkészítette az NB III-ba jutásért rendezett osztályozó párosítását, eldőlt, hogy a Szegedi VSE osztályozóra kényszerül.

Az SZVSE-Pizzamonster szombaton a Mórahalom felett aratott 3-0-s győzelmével bebiztosította bajnoki címét a Csongrád-Csanád megyei I. osztályban, így a vasutasok izgatottan várhatták a keddi sorsolást.

Fortuna végül nem kedvezett túlságosan a szegedieknek, a sorsolás értelmében a Zalai megyei bajnok, a Technoroll Teskánd testén keresztül vezet az út a harmadosztályba.

Lehetett volna nehezebb is a sorsolásunk, de feljuthattunk volna osztályozó nélkül is. Jelenleg 50 százalék esélyt látok a feljutásra. A következő napokban megpróbáljuk feltérképezni az ellenfelünket, azt tudjuk, hogy van néhány korábbi NB I-es játékosuk, ráadásul komoly háttérrel, stabil szponzorral rendelkeznek

értékelte a sorsolást lapunknak Paksi Péter, a Szegedi VSE vezetőedzője.

A sorsolás abból a szempontból sem túl ideális, hogy a legtávolabbi ellenfelet kapták a szegediek: Teskándra egy 400 kilométeres túra vár rájuk. Paksi ezzel kapcsolatban azt mondta, majd eldől, mennyire előnyös, hogy hazai pályán kezdik a párharcot.

A párharc első mérkőzését június 5-én rendezik meg, a visszavágóra egy héttel később, június 12-én kerül sor.

Kupagyőzelemre készülnek
A kulcsfontosságú osztályozó előtt a Szegedi VSE szerdán a Deszkkel csap össze a Csongrád-Csanád megyei Magyar kupa-döntőjében. – Természetesen meg akarjuk nyerni a kupát, ez nem befolyásolja a felkészülésünket az osztályozóra – szögezte le Paksi Péter.

Az NB III-as osztályozó párosításai:
Szegedi VSE-Pizzamonster (Csongrád-Csanád megye)–Technoroll Teskánd KSE (Zala megye)
Cigánd SE (Borsod-Abaúj-Zemplén megye)–Körösladányi MSK (Békés megye)
Gödöllői SK (Pest megye)–Csornai SE (Győr-Moson-Sopron megye)
Nyíregyháza Spartacus II (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)–Majosi SE (Tolna megye)
PTE PEAC (Baranya megye)–Zsámbéki SK (Komárom-Esztergom megye)
Balatonlelle SE (Somogy megye)–Bánk-Dalnoki Akadémia (Nógrád megye)
Pénzügyőr SE (Budapest)–Balmazújvárosi FC (Hajdú-Bihar megye)

Osztályozó nélkül feljutott az NB III-ba:
FC Hatvan (Heves megye), Karcagi SE (Jász-Nagykun-Szolnok megye) Móri SE (Fejér megye).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.