Egymásnak feszült a DK és a Momentum, elmaradt a fővárosi közgyűlés

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Karácsony Gergely rögtönzött sajtótájékoztatón mondta, hogy a közelgő időközi választások miatt van balhé.

Elmaradt a szokásos hónap végi ülése a Fővárosi Közgyűlésnek, mivel a DK és a Momentum között áthidalhatatlan ellentét tűnt fel. Karácsony szerint nem Bősz Anett jelölésének a kérdéséről van szó, még csak nem is a budapesti polgármesterek között van feszültség. Az elkövetkezendő hónapok időközi választását érintő ügyekben nincs egyezség a két párt között.

„Ennek levét azonban mi isszuk meg” – fogalmazott Karácsony Gergely. Kérdésre válaszolva elmondta, a vita a budapesti időközi választást érinti.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője úgy kommentálta az esetet, hogy a pártok érdekei és a pozíciókon való osztozkodás fontosabbnak tűnik, mint a város ügyeinek közös intézése.

Bár Karácsony cáfolta, állítólag a DK főpolgármester-helyettesének jelölt Bősz Anett megválasztását a Momentum addig nem kívánta szavazatával támogatni, amíg az időközi választások jelöltjei kiválasztásáról le nem zárul az egyeztetés. Ezt Wintermantel is reálisnak tartja.

(Index)

Előző sztori

Letették az esküt az új kormány államtitkárai

Következő sztori

Elbúcsúztak a fiatalon elhunyt kenustól