Közélet

Egymásnak feszült a DK és a Momentum, elmaradt a fővárosi közgyűlés

Egymásnak feszült a DK és a Momentum, elmaradt a fővárosi közgyűlés

2022. május 25., szerda
Egymásnak feszült a DK és a Momentum, elmaradt a fővárosi közgyűlés

Karácsony Gergely rögtönzött sajtótájékoztatón mondta, hogy a közelgő időközi választások miatt van balhé.

Elmaradt a szokásos hónap végi ülése a Fővárosi Közgyűlésnek, mivel a DK és a Momentum között áthidalhatatlan ellentét tűnt fel. Karácsony szerint nem Bősz Anett jelölésének a kérdéséről van szó, még csak nem is a budapesti polgármesterek között van feszültség. Az elkövetkezendő hónapok időközi választását érintő ügyekben nincs egyezség a két párt között.

„Ennek levét azonban mi isszuk meg” – fogalmazott Karácsony Gergely. Kérdésre válaszolva elmondta, a vita a budapesti időközi választást érinti.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője úgy kommentálta az esetet, hogy a pártok érdekei és a pozíciókon való osztozkodás fontosabbnak tűnik, mint a város ügyeinek közös intézése.

Bár Karácsony cáfolta, állítólag a DK főpolgármester-helyettesének jelölt Bősz Anett megválasztását a Momentum addig nem kívánta szavazatával támogatni, amíg az időközi választások jelöltjei kiválasztásáról le nem zárul az egyeztetés. Ezt Wintermantel is reálisnak tartja.

(Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.