Egészen csütörtökig nyári időre lehet számítani

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Aztán hidegfrontot hoz egy ciklon, de fázni ettől még nem fogunk.

Többórás napsütésre van kilátás hétfőn, bár a déli óráktól több helyen növekedni fognak a gomolyfelhők. A brit szigetek felett kimélyülő ciklon melegfrontja jelenleg keleti-északkeleti irányba halad, melynek hidegfrontja várhatóan csütörtökre éri el Magyarország térségét.

Hétfőn nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, a déli óráktól a gomolyfelhők is növekedni fognak, de összességében többórás napsütésre van kilátás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A prognózis szerint a nap második felében a Dunántúlon vastagszik meg a felhőzet, akkor a délnyugati területeken egy-egy zápor is előfordulhat. A szél először nagyobb területen délire, majd délkeletire fordul, amit élénk lökések kísérnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul, míg késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a hőmérséklet.

A keddi előrejelzés szerint aznap is napközben hosszabb időszakokra kisüt a nap, de elszórt záporok, zivatarok továbbra is kialakulhatnak. Többfelé élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 21 és 31 fok között alakulhat, délen lesz melegebb.

Szerdára szintén forróságot jósolnak,

az előrejelzés szerint délután 27 és 35 fok közé emelkedik csúcshőmérséklet.

A csütörtökön érkező hidegfront azonban már aznap több helyen érezhető lesz.

A csütörtöki hidegfrontól Páll Márton meteorológus azt mondta: az Európai Felhőzet-előrejelzési Térkép alapján egy ciklon mélyül ki a brit szigetek felett, amelynek melegfrontja kelet-északkelet felé halad, hidegfrontja pedig várhatóan csütörtökre éri el Magyarország térségét.

A meteorológiai szolgálat szerint felhőátvonulások várhatók összességében többórás napsütéssel. Éjjel még elszórtan előfordulhat zápor, zivatar, majd napközben csökken a csapadékhajlam. Sokfelé megerősödik, az északi megyékben néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 12 és 18, a csúcsérték 23 és 28 fok között várható.

Forrás: index.hu
Borítókép: illusztráció

Előző sztori

Megrázó részletek derültek ki a szegedi kenus haláláról

Következő sztori

Bizottsági jelentések lesznek ma napirenden az Országgyűlésben