Kultúra

Bordinasztiák felvonulásával indult a Borfesztivál

Bordinasztiák felvonulásával indult a Borfesztivál

2022. május 13., péntek
Bordinasztiák felvonulásával indult a Borfesztivál

Két év kihagyás után ismét megtelt a Széchenyi, a Klauzál és a Dugonics tér, kezdetét vette a 26. Szegedi Borfesztivál.

A Dugonics tértől a Széchenyi térig tartó zászlós felvonulással vette kezdetét a pandémia utáni első Borfesztivál. A belvárosban rég nem látott tömeg alakult ki, már az első órákban rengetegen kilátogattak.

A felvonulás tagjait 6 ,,bordinasztia" alkotta: a Borbarát Hölgyek Dél-alföldi Társasága, a Szent Vince Borrend, az Európai Borlovagok Magyarországi Rendje, az Európai Borlovagrend Szegedi Legátusa, a Siklósi Gasztro- és Borbarátnők Egyesülete, valamint a Szőregi Rózsahölgyek Rendje Egyesület.

A népviseletes felvonulás a Széchenyi téri színpad előtt állt meg, ahol az 5 perces megnyitó keretében Botka László is köszöntötte a kilátogatókat.

A Borfesztivál mától egészen május 22-ig tart majd, egyelőre három helyszínen, a Dugonics, a Klauzál és a Széchenyi téren. Hamarosan azonban a Dóm térre és az Oskola utcára is kiterjeszkedik az eseménysorozat.

Az idei fesztivál kiemelt fellépői az LGT sztárjaival sorra kerülő Zenevonat szuperkoncert, az Ocho Macho és a Vad Fruttik lesznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.