Sport

A Real Madrid nyerte a Bajnokok Ligáját

A Real Madrid nyerte a Bajnokok Ligáját

2022. május 29., vasárnap
A Real Madrid nyerte a Bajnokok Ligáját

A Real Madrid 1–0-ra legyőzte a Liverpoolt a labdarúgó Bajnokok Ligája szombat esti saint-denis-i döntőjében, és története során 14. alkalommal hódította el az európai klubfutball legértékesebb serlegét. A meccs egyetlen gólját Vinícius Junior lőtte, de megtette a magáét Thibaut Courtois is, aki több nagy bravúrt bemutatva verte vissza az angol csapat próbálkozásait.

A Párizshoz közeli Saint-Denis-ben lévő Stade de France-ban bő fél óra csúszással kezdődött el az összecsapás, mivel a beengedés nem éppen flottul működött.

A finálé nem indult túl izgalmasan, de negyed óra után elkezdtek felpörögni az események, Mohamed Szalah sarkazása után Thibaut Courtois-nak kellett nagyon nyújtóznia, majd a kezdőbe csak bekerülő Thiago nyesését is hárította a belga kapus.

Nem sokkal később már bravúrra is szüksége volt a Real kapusának, Sadio Mané jobb alsóra tartó lövését tolta a kapufára, nagyon érett a liverpooli vezetés.

A sérülés miatt sokáig ugyancsak kérdőjeles Fabinho távoli lövése, Szalah közeli fejese borzolta a madridi kedélyeket, de a szünetig nem volt szükség újabb Courtois-bravúrra.

A játékrész végén jött az egyetlen értelmezhető Real-lehetőség, ez „persze” Benzema-góllal zárult, más kérdés, hogy les miatt nem számított végül. 

A fordulást követően egy lényegesen bátrabb madridi együttes érkezett, és egyórányi játékhoz közeledve ez gólt is eredményezett, Fede Valverde beadásánál Vinícius Júnior maradt üresen (0–1).

A folytatásban Szalah két nagy helyzetét is hárította Courtois, majd a 80. percben a csereként beálló Diogo Jota nagy lehetőségét is.

A 82. percben aztán Szalah megint ajtó-ablak helyzetbe került, de ismét a belga volt a végállomás.

ÚJABB GÓL VÉGÜL NEM SZÜLETETT, ÍGY A REAL MADRID A PSG, A CHELSEA ÉS A MANCHESTER CITY UTÁN A LIVERPOOLT IS FELÜLMÚLTA, ÉS A 14. ALKALOMMAL ÉRT A CSÚCSRA!

LIVERPOOL (angol)–REAL MADRID (spanyol) 0–1 (0–0)
Stade de France, Saint-Denis. V: Turpin (francia)
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Henderson (Keita, 77.), Fabinho, Thiago (Firmino, 77.) – Szalah, Mané, Díaz (Jota, 65.). Menedzser: Jürgen Klopp
Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Modric (Ceballos, 90.), Casemiro, Kroos – Valverde (Camavinga, 86.), Benzema, Vinícius Júnior (Rodrygo, 93.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Vinícius Júnior (59.)

Forrás: index.hu
Borítókép: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.