Közélet

7+1 ok, ami tökéletes a borfesztiválban

7+1 ok, ami tökéletes a borfesztiválban

2022. május 16., hétfő
7+1 ok, ami tökéletes a borfesztiválban

1. Borok A-Z-ig minden mennyiségben

A Szegedi Borfesztivál rangját mutatja, hogy kevés olyan pincészet van hazánkban, amelyik ne jött volna Szegedre erre a másfél hétre. Ha valaki tervbe vette, hogy minden bortermelő bódéjánál iszik csak egyetlen fajta bort, akkor is nagy fába vágja a fejszéjét. Ha beosztással teszi és mind a 10 napon halad szép sorban, az is napi körülbelül másfél liter jófajta nedűt jelent.

Könnyen ez lehet a vége:

https://www.youtube.com/watch?v=8SP4-seU7Xg&t=35s

2. Szorgalmasan takarítják a helyszínt

Komoly előnye a fesztiválnak, hogy csak kevés műanyag kerül a látogatókhoz, üveg és papír annál több. Szemetet mégsem lehet nagyon látni, mert takarítók járják folyamatosan a területet, és összeszedik, amit a borozgatók otthagytak.

3. Kellő számú mellékhelyiség

Fontos kérdés, és mindig visszatérő, hogy kevés a mellékhelyiség és messze is van. Nem sokat változtattak ezen az idei évre, de tapasztalataink szerint ez a legzsúfoltabb pillanatokban is elégséges volt. Ami pedig szembetűnő: még a késő esti órákban is tisztaság volt benne.

4. Autó nélkül is elérhető

A központi hely előnye, hogy a város bármely pontjáról könnyen elérhető. Este 6 után egyetlen jeggyel korlátlan lehet utazni. A tram-train éjszaka is jár és bizony pénteken is, szombaton is tele voltak az éjszakai járatok, Hódmezővásárhelyen is népszerű a Szegedi Borfesztivál. Rengetegen indulnak neki kerékpárral az estének - sokan elfelejtik, hogy az alkoholfogyasztás ott is veszélyekkel jár. A taxik is nagy üzemmel közlekednek, ha a város szélére megyünk 3000 forint környékén áll meg az óra. Egyszóval minden adott ahhoz, hogy autó nélkül is komfortosan érezzük magunkat.

5. Van ételválaszték

Bár elsősorban bort kóstolni és inni megy mindenki a Borfesztiválra, fontos, hogy legyen valami „kis” étel is a téren. Jelentjük: van. Pont azok az ételek, ami egy ilyen fesztiválhoz kell és pont annyi helyen, ami kielégítő.

6. A padok elhelyezése tökéletes

A padokat két sorban, és közte területet hagyva helyezték el, ami nagyon jó ötlet. Így a fő soron a bódék mögötti területtel összesen öt sávban lehet sétálni. Természetesen egy tömegrendezvényről beszélünk, így haladni nem mindig.

7. A színpadi műsor jól eltalált

Volt olyan év, hogy kapufát lőttek a szervezők, de idén eddig nem igazán lehet belekötni a Borfesztivál színpadi műsoraiba. Az eseményhez illő fellépők váltják egymást a színpadokon, és ami fontos: úgy hangosítják a fellépőhelyeket, hogy nem egy zenei katyvaszt kap az ember, azaz nem "folynak" egymásba a dallamok.

+1. Jó hogy van végre

Két éve várta a város a Borfesztivált. A pandémiás idő alatt ilyen volumenű tömegrendezvény szóba sem jöhetett. Kár is ragozni:

jó újra együtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.